Split - Dubrvnoik διαδρομή 1η

Ημέρα 1: Σπλιτ - Milna (Brač)

Η Milna είναι το πιο προστατευμένο καθώς και το πιο όμορφο λιμάνι του νησιού του Brač. Προστατεύεται από ισχυρότερους ανέμους και αναζωογονείται με τον άνεμο maestral (μαϊστράλι) τα απογεύματα του καλοκαιριού και είναι το ιδανικό καταφύγιο για άτομα και βάρκες.

Η Milna βρίσκεται στο κάτω μέρος ενός ευρύχωρου όρμου στη δυτική ακτή του Brač. Τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά, οι αποχρώσεις του εκατονταετές πευκοδάσους, οι ηλιόλουστες προσόψεις χτισμένες από πέτρα του Μπρατς, οι ιδανικές συνθήκες για κατάδυση, τα εγχώρια και υγιεινά τρόφιμα – λίγοι από τους λόγους για να έρθετε σε αυτή την όμορφη, μεσογειακή κωμόπολη.

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια με εξαιρετικά ψάρια , πιτσαρίες και πολλά μπαρ/ caffe στη Milna, που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα.

Η Μαρίνα ACI της Milna βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του όρμου Milna, δίπλα στην πόλη.

Ημέρα 2: Milna - Hvar (Hvar)

Το Hvar είναι ένας από τους πιο επιθυμητούς και πιο συχνά επισκεπτόμενους προορισμούς για την Ριβιέρα της Δαλματίας. Χαρακτηρίζεται από ένα θερμό, ευχάριστο κλίμα με πολύ ήλιο, ένα γραφικό φυσικό περιβάλλον, διάφορες επιλογές για ποιοτικά καταλύματα, μεσογειακή εγκαρδιότητα και φιλοξενία, πολυάριθμα εστιατόρια και ταβέρνες με εξαίσιες τοπικές σπεσιαλιτέ και κρασιά, σπορ αναψυχής και μια έντονη νυκτερινή ζωή...

Χάρη στη θέση της αρχαίας θαλάσσιας διαδρομής το Hvar έχει μια πολύ πιο πλούσια ιστορία από οποιοδήποτε άλλο νησί στην Αδριατική. Αντιπροσωπευτικά παλάτια και εκκλησίες, πολύτιμα έργα ζωγραφικής και αγάλματα, καθώς και λογοτεχνικά και μουσικά έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν στο νησί, είναι το αποτέλεσμα της αστείρευτης έμπνευσης που παρέχει το νησί.

Το λιμάνι της πόλης έχει χαμηλή προστασία κατά των δυνατών ανέμων.

Ημέρα 3: Hvar - Vis (Vis)

Το νησί Βις είναι ο προορισμός για εκείνους τους επισκέπτες που επιθυμούν την μοναδική εμπειρία, που σήμερα σε μεγάλο βαθμό έχει χαθεί, της πραγματικής μεσογειακής ατμόσφαιρας και τρόπου ζωής. Μια μοναδική πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά, πεντακάθαρη θάλασσα, όμορφες και απομονωμένες παραλίες, και πολλούς ορμίσκους και νησιά που θα σας αφήσει άναυδους.

Ολόκληρη η ιστορία του Vis συνδέεται με την αλιεία, την αμπελοκαλλιέργεια και την οινοπαραγωγή. Το πιο διάσημο αυθεντικό λευκό κρασί είναι το Vugava του Vis, το οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε σε πολλά εστιατόρια και κελάρια κρασιού στο νησί.

Η πόλη του Vis βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, κατά μήκος του πανέμορφου όρμου του Αγίου Juraj, που μοιάζει να κλείνεται από τη νήσο Host. Πολυάριθμα πολυτελή εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες στο κέντρο της πόλης, θα σας μαγέψουν με την εγχώρια σπεσιαλιτέ και την ευχάριστη ατμόσφαιρα. Το λιμάνι του Vis έχει χαμηλή προστασίας κατά των δυνατών ανέμων.

Ημέρα 4: Vis - Komiža (Vis)

Η Komiža, το λιμάνι και η πόλη, βρίσκονται στη δυτική ακτή του νησιού Βις, στην βορειοανατολική πλευρά του ευρύχωρου κόλπου της Komiža. Το λιμάνι προστατεύεται από τους ανατολικούς και βορειοανατολικούς άνεμους, αλλά είναι εκτεθειμένο στους δυτικούς και νοτιοδυτικούς ανέμους. Η Komiža θεωρείται το λίκνο της αλιείας στην Αδριατική, όπως μαρτυρεί το Μουσείο των ψαράδων στην πόλη. Μοναδικό στην Κροατία το οποίο βρίσκεται στον παλιό ενετικό πύργο στην ρίβα της πόλης. Η κατασκευή ξύλινων πλοίων στο πέρασμα των αιώνων έχει γεννήσει το "falkuša", ένα πλοίο αλιείας ενδημικό της Komiža, μοναδικό στον κόσμο για τη συγκεκριμένη κατασκευή και για τα πανιά του.

Ημέρα 5: Komiža - Vela Luka (Korčula)

Η περιοχή του Vela Luka στη νήσο Korčula στην Αδριατική φέρει αρχαιολογικά ευρήματα της κατοίκησης της περιοχής, ήδη από την παλαιολιθική εποχή - 20.000 π.χ. Μέχρι σήμερα, οι Ιλλυριοί, Ρωμαίοι και Σλάβοι άφησαν τα σημάδια τους σε αυτό το χώμα, με το Vela Luka να ανθίζει από το 18ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Η πόλη του Vela Luka βρίσκεται στο τέλος ενός κόλπου 9,2 χιλιομέτρων, προσφέροντας εξαιρετικό καταφύγιο από τα στοιχεία της φύσης. Οι οργανωμένες εκδρομές ξεκινάνε από εδώ πολλές φορές την ημέρα για τα τριγύρω νησιά, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών Proizd και Ošjak.

Ημέρα 6: Vela Luka - Zaklopatica (Lastovo)

Η Zaklopatica είναι ένας όρμος στην βόρεια πλευρά του Lastovo, μόλις 2 χιλιόμετρα από την πόλη του Lastovo. Είναι δυνατόν να φιλοξενήσει μικρότερα σκάφη στην μικρή riva, ή στη μέση του όρμου με βάθους 15 μ.

Σχεδόν κλειστή από την ομώνυμη νήσο μπροστά της, οι είσοδοι στον όρμο έχουν βάθος 1 μ - 7 μ. Η Zaklopatica είναι ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για την εξερεύνηση του όμορφου φυσικού περιβάλλοντος του Lastovo, είτε μέσω εδάφους, πλεύσης, ή κατάδυσης.

Ημέρα 7: Zaklopatica - Korčula (Korčula)

Η νήσος Korčula είναι το κόσμημα του Αδριατικού αρχιπελάγους. Το νησί είναι διάχυτο με μια σειρά από νησιά και ένα ειδικό σήμα απονέμεται σε αυτό για την πλούσια βλάστηση. Γύρω από αυτό, μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στις πολλές παραλίες, καθώς και τις καταδύσεις σε ένα υποβρύχιο κόσμο συναρπαστικής χλωρίδας και πανίδας.

Η πόλη της Korčula στην Αδριατική είναι ένα ιστορικό και τουριστικό κέντρο του νησιού. Είναι ένα από τις καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικές πόλεις της Μεσογείου. Η Moreška, που χορεύεται στη Korčula, είναι ένας από τους τρείς ιπποτικούς χορούς που μπορείτε να βιώσετε μόνο σε αυτό το όμορφο νησί.

Η πόλη της Korčula στην Αδριατική θεωρείται επίσης η γενέτειρα του μεγαλύτερου ταξιδιώτη, Marco Polo, του οποίου το σπίτι γέννησης βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης.

Η ACI Marina της Korčula βρίσκεται σε ένα μικρό στόμιο εισόδου ανατολικά από την πόλη. Η βόρεια πλευρά προστατεύεται με ένα κυματοθραύστη.

Ημέρα 8: Korčula - Pomena (Mljet)

Η Pomena είναι ένα μικρό λιμανάκι-χωριό που βρίσκεται στην καρδιά του εθνικού πάρκου Mljet. Όντας πολύ κοντά στο Ντουμπρόβνικ, και συνδεδεμένο με αυτό με τα δρομολόγια των πλοίων της γραμμής, η Pomena είναι μοναδικός τουριστικός προορισμός αφού είναι μέρος ενός παρθένου φυσικού και ιστορικού περιβάλλοντος, ενώ την ίδια στιγμή διατηρεί τα πλεονεκτήματα από την εγγύτητα σε μια μεγαλούπολη όπως το Ντουμπρόβνικ.

Προσφέρονται διάφορες δυνατότητες καταλύματος και αναψυχής στη Pomena, και το νησί Mljet είναι ένα εθνικό πάρκο που δεν πρέπει να παραβλέψετε όταν ταξιδεύετε στην Αδριατική.

Ημέρα 9: Pomena - Saplunara (Mljet)

Η Saplunara είναι ένας όμορφος αμμώδης όρμος που βρίσκεται στην νοτιοανατολική ακτή του Mljet, προσφέρει ιδιωτικά καταλύματα και αμμώδεις ακτές γύρω από τον όρμο. Ορισμένα σημεία είναι πολύ ρηχά, επιτρέποντας αγκυροβόλιο έως 2μ βάθος. Είναι καλά προστατευμένη από τους ανέμους εκτός από τους νοτιοδυτικούς.

Ημέρα 10: Saplunara - Kobaš (Pelješac)

Η Uvala Kobaš είναι ένας μικρός όρμος στο Stonski Kanal, που κρύβει ένα χωριό και μια προβλήτα. Πολλές μικρές αποβάθρες βρίσκονται στον όρμο που έχει 18 μέτρα βάθος, κατάλληλο για αγκυροβόλιο.

Είναι καλά προστατευμένη από τους ανέμους εκτός από τους βόρειους ανέμους (τον bura).

Ημέρα 11: Kobaš - Slano

Το Slano είναι μια μικρή πόλη κοντά στο Ντουμπρόβνικ. Βρίσκεται σε έναν όρμο, γνωστό ως το καταφύγιο των ναυτικών από τους αρχαίους χρόνους. Η γύρω περιοχή έχει αρκετές αρχαιολογικές τοποθεσίες που χρονολογούνται από την κλασική εποχή, καθώς και εκκλησίες και μοναστήρια από τον 14ο αιώνα και μετά.

Ο όρμος του Slano είναι ευρύχωρος, με 2000 μ εσοχή και 1300 μ. πλάτος, με βάθος στην είσοδο στα 43μ. Είναι καλά προστατευμένος από τους ανέμους, εκτός από το bura.

Ημέρα 12: Slano - Ντουμπρόβνικ

Η πόλη του Ντουμπρόβνικ, κάποτε το κέντρο της Δημοκρατίας του Ντουμπρόβνικ, που στο παρελθόν αγωνίστηκε στα ίσα τη Βενετία του Βορρά, και είναι σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά και ιστορικά κέντρα στην Αδριατική, καθώς και της Μεσογείου.

Μακράν ο καλύτερος τρόπος για να βιώσετε την τεράστια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του Ντουμπρόβνικ, είναι να διασχίσετε τους δρόμους του με τα πόδια. Μια βόλτα πάνω από το διάσημο Stradun, και τα 25 μέτρα ψηλά, 2 χιλιόμετρα μακρά τείχη της πόλης, θα σας οδηγήσουν σε παλάτια, εκκλησίες, καθώς και διάφορα σημεία, με μεγάλη σημασία τα οποία προσθέτουν στη μεγάλη δόξα του Ντουμπρόβνικ. Το όνομά του είναι κάπως συνώνυμο της Κροατίας στις μακρινές γωνίες του κόσμου, και όσο περισσότερο μαθαίνεις για το Ντουμπρόβνικ, το λιγότερο έκπληξη σου κάνει να μάθεις ότι ο πληθυσμός αυξάνεται κατά δέκα φορές κατά τη διάρκεια της αιχμής της τουριστικής περιόδου.

Ημέρα 13: Ντουμπρόβνικ - Cavtat

Το Cavtat είναι μια μικρή πόλη κοντά στο Ντουμπρόβνικ, του οποίου το λιμάνι είναι προστατευμένο από τις πλευρές του Νότου και του Βορρά.

Προσφέρει αγκυροβόλια μέχρι 12 μ. βάθος, και στην Uvala Tiha μέχρι 6-8 μ. βάθος. Συνιστάται προσοχή όταν πλέετε στην είσοδο του λιμανιού, λόγω στην ύπαρξη επικίνδυνων αβαθών και υφάλων.

Ημέρα 14: Cavtat - Ντουμπρόβνικ