Διαδρομή 1

1η ημέρα: Ντουμπρόβνικ - Kobaš (Pelješac)

Η Uvala Kobaš είναι ένας μικρός όρμος στο Stonski Kanal, που κρύβει ένα χωριό και μια προβλήτα. Πολλές μικρές αποβάθρες βρίσκονται στον όρμο που έχει 18 μέτρα βάθος, κατάλληλο για αγκυροβόλιο.

Είναι καλά προστατευμένη από τους ανέμους εκτός από τους βόρειους ανέμους (τον bura).

2η ημέρα: Kobaš - Pomena (Mljet)

Η Pomena είναι ένα μικρό λιμανάκι-χωριό που βρίσκεται στην καρδιά του εθνικού πάρκου Mljet. Όντας πολύ κοντά στο Ντουμπρόβνικ, και συνδεδεμένο με αυτό με τα δρομολόγια των πλοίων της γραμμής, η Pomena είναι μοναδικός τουριστικός προορισμός αφού είναι μέρος ενός παρθένου φυσικού και ιστορικού περιβάλλοντος, ενώ την ίδια στιγμή διατηρεί τα πλεονεκτήματα από την εγγύτητα σε μια μεγαλούπολη όπως το Ντουμπρόβνικ.

Προσφέρονται διάφορες δυνατότητες καταλύματος και αναψυχής στη Pomena, και το νησί Mljet είναι ένα εθνικό πάρκο που δεν πρέπει να παραβλέψετε όταν ταξιδεύετε στην Αδριατική.

Ημέρα 3η: Pomena - Zaklopatica (Lastovo)

Η Zaklopatica είναι ένας όρμος στην βόρεια πλευρά του Lastovo, μόλις 2 χιλιόμετρα από την πόλη του Lastovo. Είναι δυνατόν να φιλοξενήσει μικρότερα σκάφη στην μικρή riva, ή στη μέση του όρμου με βάθους 15 μ.

Σχεδόν κλειστή από την ομώνυμη νήσο μπροστά της, οι είσοδοι στον όρμο έχουν βάθος 1 μ - 7 μ. Η Zaklopatica είναι ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για την εξερεύνηση του όμορφου φυσικού περιβάλλοντος του Lastovo, είτε μέσω εδάφους, πλεύσης, ή κατάδυσης.

4η ημέρα: Zaklopatica - Vela Luka (Korčula)

Η περιοχή του Vela Luka στη νήσο Korčula στην Αδριατική φέρει αρχαιολογικά ευρήματα της κατοίκησης της περιοχής, ήδη από την παλαιολιθική εποχή - 20.000 π.χ. Μέχρι σήμερα, οι Ιλλυριοί, Ρωμαίοι και Σλάβοι άφησαν τα σημάδια τους σε αυτό το χώμα, με το Vela Luka να ανθίζει από το 18ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Η πόλη του Vela Luka βρίσκεται στο τέλος ενός κόλπου 9,2 χιλιομέτρων, προσφέροντας εξαιρετικό καταφύγιο από τα στοιχεία της φύσης. Οι οργανωμένες εκδρομές ξεκινάνε από εδώ πολλές φορές την ημέρα για τα τριγύρω νησιά, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών Proizd και Ošjak.

Ημέρα 5η: Vela Luka (Korčula) - Korčula (Korčula)

Η νήσος Korčula είναι το κόσμημα του Αδριατικού αρχιπελάγους. Το νησί είναι διάχυτο με μια σειρά από νησιά και ένα ειδικό σήμα απονέμεται σε αυτό για την πλούσια βλάστηση. Γύρω από αυτό, μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στις πολλές παραλίες, καθώς και τις καταδύσεις σε ένα υποβρύχιο κόσμο συναρπαστικής χλωρίδας και πανίδας.

Η πόλη της Korčula στην Αδριατική είναι ένα ιστορικό και τουριστικό κέντρο του νησιού. Είναι ένα από τις καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικές πόλεις της Μεσογείου. Η Moreška, που χορεύεται στη Korčula, είναι ένας από τους τρείς ιπποτικούς χορούς που μπορείτε να βιώσετε μόνο σε αυτό το όμορφο νησί.

Η πόλη της Korčula στην Αδριατική θεωρείται επίσης η γενέτειρα του μεγαλύτερου ταξιδιώτη, Marco Polo, του οποίου το σπίτι γέννησης βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης.

Η ACI Marina της Korčula βρίσκεται σε ένα μικρό στόμιο εισόδου ανατολικά από την πόλη. Η βόρεια πλευρά προστατεύεται με ένα κυματοθραύστη.

Ημέρα 6: Korčula - Prožura (Mljet)

Η Prožura είναι ένας μικρός οικισμός στο κεντρικό τμήμα του νησιού Mljet. Ο όρμος βρίσκεται στη βόρεια ακτή, καλά προφυλαγμένος από τους ανέμους, από τα δύο νησιά που βρίσκονται δίπλα: Το Borovac και το Planjak. Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείτε να δέσετε, μέχρι 4 μ. βάθος.

Ημέρα 7: Prožura - Ντουμπρόβνικ

Η πόλη του Ντουμπρόβνικ, κάποτε το κέντρο της Δημοκρατίας του Ντουμπρόβνικ, που στο παρελθόν αγωνίστηκε στα ίσα τη Βενετία του Βορρά, και είναι σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά και ιστορικά κέντρα στην Αδριατική, καθώς και της Μεσογείου.

Μακράν ο καλύτερος τρόπος για να βιώσετε την τεράστια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του Ντουμπρόβνικ, είναι να διασχίσετε τους δρόμους του με τα πόδια. Μια βόλτα πάνω από το διάσημο Stradun, και τα 25 μέτρα ψηλά, 2 χιλιόμετρα μακρά τείχη της πόλης, θα σας οδηγήσουν σε παλάτια, εκκλησίες, καθώς και διάφορα σημεία, με μεγάλη σημασία τα οποία προσθέτουν στη μεγάλη δόξα του Ντουμπρόβνικ. Το όνομά του είναι κάπως συνώνυμο της Κροατίας στις μακρινές γωνίες του κόσμου, και όσο περισσότερο μαθαίνεις για το Ντουμπρόβνικ, το λιγότερο έκπληξη σου κάνει να μάθεις ότι ο πληθυσμός αυξάνεται κατά δέκα φορές κατά τη διάρκεια της αιχμής της τουριστικής περιόδου.