Διαδρομή 1η

Ημέρα 1: Σπλιτ - Milna (Brač)

Η Milna είναι το πιο προστατευμένο καθώς και το πιο όμορφο λιμάνι του νησιού του Brač. Προστατεύεται από ισχυρότερους ανέμους και αναζωογονείται με τον άνεμο maestral (μαϊστράλι) τα απογεύματα του καλοκαιριού και είναι το ιδανικό καταφύγιο για άτομα και βάρκες.

Η Milna βρίσκεται στο κάτω μέρος ενός ευρύχωρου όρμου στη δυτική ακτή του Brač. Τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά, οι αποχρώσεις του εκατονταετές πευκοδάσους, οι ηλιόλουστες προσόψεις χτισμένες από πέτρα του Μπρατς, οι ιδανικές συνθήκες για κατάδυση, τα εγχώρια και υγιεινά τρόφιμα – λίγοι από τους λόγους για να έρθετε σε αυτή την όμορφη, μεσογειακή κωμόπολη. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια με εξαιρετικά ψάρια , πιτσαρίες και πολλά μπαρ/ caffe στη Milna, που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα.

Η Μαρίνα ACI της Milna βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του όρμου Milna, δίπλα στην πόλη.

Ημέρα 2: Milna - Hvar (Hvar)

Το Hvar είναι ένας από τους πιο επιθυμητούς και πιο συχνά επισκεπτόμενους προορισμούς για την Ριβιέρα της Δαλματίας. Χαρακτηρίζεται από ένα θερμό, ευχάριστο κλίμα με πολύ ήλιο, ένα γραφικό φυσικό περιβάλλον, διάφορες επιλογές για ποιοτικά καταλύματα, μεσογειακή εγκαρδιότητα και φιλοξενία, πολυάριθμα εστιατόρια και ταβέρνες με εξαίσιες τοπικές σπεσιαλιτέ και κρασιά, σπορ αναψυχής και μια έντονη νυκτερινή ζωή...Χάρη στη θέση της αρχαίας θαλάσσιας διαδρομής το Hvar έχει μια πολύ πιο πλούσια ιστορία από οποιοδήποτε άλλο νησί στην Αδριατική. Αντιπροσωπευτικά παλάτια και εκκλησίες, πολύτιμα έργα ζωγραφικής και αγάλματα, καθώς και λογοτεχνικά και μουσικά έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν στο νησί, είναι το αποτέλεσμα της αστείρευτης έμπνευσης που παρέχει το νησί.

Το λιμάνι της πόλης έχει χαμηλή προστασία κατά των δυνατών ανέμων.

Ημέρα 3: Hvar - Vela Luka (Korčula)

Η περιοχή του Vela Luka στη νήσο Korčula στην Αδριατική φέρει αρχαιολογικά ευρήματα της κατοίκησης της περιοχής, ήδη από την παλαιολιθική εποχή - 20.000 π.χ. Μέχρι σήμερα, οι Ιλλυριοί, Ρωμαίοι και Σλάβοι άφησαν τα σημάδια τους σε αυτό το χώμα, με το Vela Luka να ανθίζει από το 18ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Η πόλη του Vela Luka βρίσκεται στο τέλος ενός κόλπου 9,2 χιλιομέτρων, προσφέροντας εξαιρετικό καταφύγιο από τα στοιχεία της φύσης. Οι οργανωμένες εκδρομές ξεκινάνε από εδώ πολλές φορές την ημέρα για τα τριγύρω νησιά, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών Proizd και Ošjak.

Ημέρα 4: Vela Luka - Korčula (Korčula)

Η νήσος Korčula είναι το κόσμημα του Αδριατικού αρχιπελάγους. Το νησί είναι διάχυτο με μια σειρά από νησιά και ένα ειδικό σήμα απονέμεται σε αυτό για την πλούσια βλάστηση. Γύρω από αυτό, μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στις πολλές παραλίες, καθώς και τις καταδύσεις σε ένα υποβρύχιο κόσμο συναρπαστικής χλωρίδας και πανίδας.

Η πόλη της Korčula στην Αδριατική είναι ένα ιστορικό και τουριστικό κέντρο του νησιού. Είναι ένα από τις καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικές πόλεις της Μεσογείου. Η Moreška, που χορεύεται στη Korčula, είναι ένας από τους τρείς ιπποτικούς χορούς που μπορείτε να βιώσετε μόνο σε αυτό το όμορφο νησί.

Η πόλη της Korčula στην Αδριατική θεωρείται επίσης η γενέτειρα του μεγαλύτερου ταξιδιώτη, Marco Polo, του οποίου το σπίτι γέννησης βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης. Η ACI Marina της Korčula βρίσκεται σε ένα μικρό στόμιο εισόδου ανατολικά από την πόλη.

Η βόρεια πλευρά προστατεύεται με ένα κυματοθραύστη.

Ημέρα 5: Korčula - Pomena (Mljet)

Η Pomena είναι ένα μικρό λιμανάκι-χωριό που βρίσκεται στην καρδιά του εθνικού πάρκου Mljet. Όντας πολύ κοντά στο Ντουμπρόβνικ, και συνδεδεμένο με αυτό με τα δρομολόγια των πλοίων της γραμμής, η Pomena είναι μοναδικός τουριστικός προορισμός αφού είναι μέρος ενός παρθένου φυσικού και ιστορικού περιβάλλοντος, ενώ την ίδια στιγμή διατηρεί τα πλεονεκτήματα από την εγγύτητα σε μια μεγαλούπολη όπως το Ντουμπρόβνικ.

Προσφέρονται διάφορες δυνατότητες καταλύματος και αναψυχής στη Pomena, και το νησί Mljet είναι ένα εθνικό πάρκο που δεν πρέπει να παραβλέψετε όταν ταξιδεύετε στην Αδριατική.

Ημέρα 6: Pomena - Šipan

Το Šipan είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος νήσων Elaphite, πέρα από την ακτή του Ντουμπρόβνικ. Στην επιφάνειά του (15 τετραγωνικών χιλιομέτρων), υπάρχουν 42 βίλες και 34 εκκλησίες, που σε μεγάλο βαθμό είναι εγκαταλελειμμένες σήμερα, αν και μερικές αποκαθίστανται σιγά σιγά. Η παρθένα φύση και η πλούσια, αυθεντική, μεσογειακή βλάστηση αναγνωρίστηκαν εδώ από την αρχαιότητα. Κάποτε κατοικούταν από πάνω από 7000 ανθρώπους. Τα δύο χωριά του Šipan, το Šipanska Luka και η πόλη Suđurađ φιλοξενούν σήμερα περίπου 450 ηλικιωμένους, ως επί το πλείστον, πολίτες. Οι κρίσεις του 20ου αιώνα οδήγησαν σε πτώση του Šipan, αλλά τον τελευταίο καιρό πολλές επενδύσεις υπόσχονται μια στροφή προς το καλύτερο.

Παρόλα αυτά είναι μια τοποθεσία γεμάτη από όμορφα τοπία, θαλάσσια και χερσαία χλωρίδα και πανίδα, και ως εκ τούτου, είναι μέρος κάθε εκδρομής και σχεδίων ταξιδιού μέσω της Νότιας Αδριατικής.

Ημέρα 7: Šipan - Ντουμπρόβνικ

Η πόλη του Ντουμπρόβνικ, κάποτε το κέντρο της Δημοκρατίας του Ντουμπρόβνικ, που στο παρελθόν αγωνίστηκε στα ίσα τη Βενετία του Βορρά, και είναι σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά και ιστορικά κέντρα στην Αδριατική, καθώς και της Μεσογείου.

Μακράν ο καλύτερος τρόπος για να βιώσετε την τεράστια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του Ντουμπρόβνικ, είναι να διασχίσετε τους δρόμους του με τα πόδια. Μια βόλτα πάνω από το διάσημο Stradun, και τα 25 μέτρα ψηλά, 2 χιλιόμετρα μακρά τείχη της πόλης, θα σας οδηγήσουν σε παλάτια, εκκλησίες, καθώς και διάφορα σημεία, με μεγάλη σημασία τα οποία προσθέτουν στη μεγάλη δόξα του Ντουμπρόβνικ. Το όνομά του είναι κάπως συνώνυμο της Κροατίας στις μακρινές γωνίες του κόσμου, και όσο περισσότερο μαθαίνεις για το Ντουμπρόβνικ, το λιγότερο έκπληξη σου κάνει να μάθεις ότι ο πληθυσμός αυξάνεται κατά δέκα φορές κατά τη διάρκεια της αιχμής της τουριστικής περιόδου.