Split - Dubrovnik διαδρομή 2

Ημέρα 1: Σπλιτ - Milna (Brač)

Η Milna είναι το πιο προστατευμένο καθώς και το πιο όμορφο λιμάνι του νησιού του Brač. Προστατεύεται από ισχυρότερους ανέμους και αναζωογονείται με τον άνεμο maestral (μαϊστράλι) τα απογεύματα του καλοκαιριού και είναι το ιδανικό καταφύγιο για άτομα και βάρκες.

Η Milna βρίσκεται στο κάτω μέρος ενός ευρύχωρου όρμου στη δυτική ακτή του Brač. Τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά, οι αποχρώσεις του εκατονταετές πευκοδάσους, οι ηλιόλουστες προσόψεις χτισμένες από πέτρα του Μπρατς, οι ιδανικές συνθήκες για κατάδυση, τα εγχώρια και υγιεινά τρόφιμα – λίγοι από τους λόγους για να έρθετε σε αυτή την όμορφη, μεσογειακή κωμόπολη. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια με εξαιρετικά ψάρια , πιτσαρίες και πολλά μπαρ/ caffe στη Milna, που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα. Η Μαρίνα

ACI της Milna βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του όρμου Milna, δίπλα στην πόλη.

Ημέρα 2: Milna - Vis (Vis)

Το νησί Βις είναι ο προορισμός για εκείνους τους επισκέπτες που επιθυμούν την μοναδική εμπειρία, που σήμερα σε μεγάλο βαθμό έχει χαθεί, της πραγματικής μεσογειακής ατμόσφαιρας και τρόπου ζωής. Μια μοναδική πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά, πεντακάθαρη θάλασσα, όμορφες και απομονωμένες παραλίες, και πολλούς ορμίσκους και νησιά που θα σας αφήσει άναυδους.

Ολόκληρη η ιστορία του Vis συνδέεται με την αλιεία, την αμπελοκαλλιέργεια και την οινοπαραγωγή. Το πιο διάσημο αυθεντικό λευκό κρασί είναι το Vugava του Vis, το οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε σε πολλά εστιατόρια και κελάρια κρασιού στο νησί.

Η πόλη του Vis βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, κατά μήκος του πανέμορφου όρμου του Αγίου Juraj, που μοιάζει να κλείνεται από τη νήσο Host. Πολυάριθμα πολυτελή εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες στο κέντρο της πόλης, θα σας μαγέψουν με την εγχώρια σπεσιαλιτέ και την ευχάριστη ατμόσφαιρα. Το λιμάνι του Vis έχει χαμηλή προστασίας κατά των δυνατών ανέμων.

Ημέρα 3: Vis - Vela Luka (Korčula)

Η περιοχή του Vela Luka στη νήσο Korčula στην Αδριατική φέρει αρχαιολογικά ευρήματα της κατοίκησης της περιοχής, ήδη από την παλαιολιθική εποχή - 20.000 π.χ. Μέχρι σήμερα, οι Ιλλυριοί, Ρωμαίοι και Σλάβοι άφησαν τα σημάδια τους σε αυτό το χώμα, με το Vela Luka να ανθίζει από το 18ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Η πόλη του Vela Luka βρίσκεται στο τέλος ενός κόλπου 9,2 χιλιομέτρων, προσφέροντας εξαιρετικό καταφύγιο από τα στοιχεία της φύσης. Οι οργανωμένες εκδρομές ξεκινάνε από εδώ πολλές φορές την ημέρα για τα τριγύρω νησιά, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών Proizd και Ošjak.

Ημέρα 4: Vela Luka - Lastovo (Lastovo)

Το νησί Lastovo είναι το μεγαλύτερο νησί στο αρχιπέλαγος του Lastovo, που περιέχει 46 νησάκια και υφάλους. Έχει μια ιστορία αποίκισης που χρονολογείτε από εποχή των αρχαίων Ιλλυριών, στην εποχή των Ρωμαίων, έως σήμερα. Ο πληθυσμός του νησιού είναι περίπου 800 άτομα από την τελευταία απογραφή, η οποία δεν παρουσιάζει διακυμάνσεις τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, όπως μερικά άλλα νησιά στην Αδριατική.

Η κύρια προσφυγή στο Lastovo ως προορισμός είναι, όπως υποδηλώνει η απόμερη θέση του στην νότια Αδριατική, η παρθένα φύση, μαζί με την καλά διατηρημένη αυθεντική μεσογειακή αρχιτεκτονική - και πάνω από όλα, για την ηρεμία και τη γαλήνη.

Αυτή η φυσική ειρήνη που διαπερνά το Lastovo, ωστόσο, αποκλείει το νησί στο να προσφέρει πολλές επιλογές για διακοπές, συμπεριλαμβανομένων διαδρομές για ποδηλασία στην πλαγιά του λόφου, καθώς και εκδρομές καταδύσεων και αποδράσεις στα πολλά κοντινά νησιά.

Ημέρα 5: Lastovo - Pomena (Mljet)

Η Pomena είναι ένα μικρό λιμανάκι-χωριό που βρίσκεται στην καρδιά του εθνικού πάρκου Mljet. Όντας πολύ κοντά στο Ντουμπρόβνικ, και συνδεδεμένο με αυτό με τα δρομολόγια των πλοίων της γραμμής, η Pomena είναι μοναδικός τουριστικός προορισμός αφού είναι μέρος ενός παρθένου φυσικού και ιστορικού περιβάλλοντος, ενώ την ίδια στιγμή διατηρεί τα πλεονεκτήματα από την εγγύτητα σε μια μεγαλούπολη όπως το Ντουμπρόβνικ.

Προσφέρονται διάφορες δυνατότητες καταλύματος και αναψυχής στη Pomena, και το νησί Mljet είναι ένα εθνικό πάρκο που δεν πρέπει να παραβλέψετε όταν ταξιδεύετε στην Αδριατική.

Ημέρα 6: Pomena - Šipan

Το Šipan είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος νήσων Elaphite, πέρα από την ακτή του Ντουμπρόβνικ. Στην επιφάνειά του (15 τετραγωνικών χιλιομέτρων), υπάρχουν 42 βίλες και 34 εκκλησίες, που σε μεγάλο βαθμό είναι εγκαταλελειμμένες σήμερα, αν και μερικές αποκαθίστανται σιγά σιγά. Η παρθένα φύση και η πλούσια, αυθεντική, μεσογειακή βλάστηση αναγνωρίστηκαν εδώ από την αρχαιότητα. Κάποτε κατοικούταν από πάνω από 7000 ανθρώπους. Τα δύο χωριά του Šipan, το Šipanska Luka και η πόλη Suđurađ φιλοξενούν σήμερα περίπου 450 ηλικιωμένους, ως επί το πλείστον, πολίτες. Οι κρίσεις του 20ου αιώνα οδήγησαν σε πτώση του Šipan, αλλά τον τελευταίο καιρό πολλές επενδύσεις υπόσχονται μια στροφή προς το καλύτερο.

Παρόλα αυτά είναι μια τοποθεσία γεμάτη από όμορφα τοπία, θαλάσσια και χερσαία χλωρίδα και πανίδα, και ως εκ τούτου, είναι μέρος κάθε εκδρομής και σχεδίων ταξιδιού μέσω της Νότιας Αδριατικής.

Ημέρα 7: Šipan - Ντουμπρόβνικ

Η πόλη του Ντουμπρόβνικ, κάποτε το κέντρο της Δημοκρατίας του Ντουμπρόβνικ, που στο παρελθόν αγωνίστηκε στα ίσα τη Βενετία του Βορρά, και είναι σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά και ιστορικά κέντρα στην Αδριατική, καθώς και της Μεσογείου.

Μακράν ο καλύτερος τρόπος για να βιώσετε την τεράστια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του Ντουμπρόβνικ, είναι να διασχίσετε τους δρόμους του με τα πόδια. Μια βόλτα πάνω από το διάσημο Stradun, και τα 25 μέτρα ψηλά, 2 χιλιόμετρα μακρά τείχη της πόλης, θα σας οδηγήσουν σε παλάτια, εκκλησίες, καθώς και διάφορα σημεία, με μεγάλη σημασία τα οποία προσθέτουν στη μεγάλη δόξα του Ντουμπρόβνικ. Το όνομά του είναι κάπως συνώνυμο της Κροατίας στις μακρινές γωνίες του κόσμου, και όσο περισσότερο μαθαίνεις για το Ντουμπρόβνικ, το λιγότερο έκπληξη σου κάνει να μάθεις ότι ο πληθυσμός αυξάνεται κατά δέκα φορές κατά τη διάρκεια της αιχμής της τουριστικής περιόδου.