Διαδρομή 2 Νότια

Split - Milna (Brač) - Komiža (Vis) – Biševo – Vis - Palmižana - Korčula - Vrboska (Hvar) - Bol (Brač) - Uvala Lučice (Brač) - Bobovišća (Brač) - Split

Ημέρα 1: Σπλιτ - Milna (Brač)

Η Milna είναι το πιο προστατευμένο καθώς και το πιο όμορφο λιμάνι του νησιού του Brač. Προστατεύεται από ισχυρότερους ανέμους και αναζωογονείται με τον άνεμο maestral (μαϊστράλι) τα απογεύματα του καλοκαιριού και είναι το ιδανικό καταφύγιο για άτομα και βάρκες. Η Milna βρίσκεται στο κάτω μέρος ενός ευρύχωρου όρμου στη δυτική ακτή του Brač. Τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά, οι αποχρώσεις του εκατονταετές πευκοδάσους, οι ηλιόλουστες προσόψεις χτισμένες από πέτρα του Μπρατς, οι ιδανικές συνθήκες για κατάδυση, τα εγχώρια και υγιεινά τρόφιμα – λίγοι από τους λόγους για να έρθετε σε αυτή την όμορφη, μεσογειακή κωμόπολη. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια με εξαιρετικά ψάρια , πιτσαρίες και πολλά μπαρ/ caffe στη Milna, που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα. Η Μαρίνα ACI της Milna βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του όρμου Milna, δίπλα στην πόλη.

Ημέρα 2: Milna - Komiža (Vis)-Μπίσεβο-Vis (Vis)

Το νησί Βις είναι ο προορισμός για εκείνους τους επισκέπτες που επιθυμούν την μοναδική εμπειρία, που σήμερα σε μεγάλο βαθμό έχει χαθεί, της πραγματικής μεσογειακής ατμόσφαιρας και τρόπου ζωής. Μια μοναδική πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά, πεντακάθαρη θάλασσα, όμορφες και απομονωμένες παραλίες, και πολλούς ορμίσκους και νησιά που θα σας αφήσει άναυδους. Ολόκληρη η ιστορία του Vis συνδέεται με την αλιεία, την αμπελοκαλλιέργεια και την οινοπαραγωγή. Το πιο διάσημο αυθεντικό λευκό κρασί είναι το Vugava του Vis, το οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε σε πολλά εστιατόρια και κελάρια κρασιού στο νησί. Η πόλη του Vis βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, κατά μήκος του πανέμορφου όρμου του Αγίου Juraj, που μοιάζει να κλείνεται από τη νήσο Host. Πολυάριθμα πολυτελή εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες στο κέντρο της πόλης, θα σας μαγέψουν με την εγχώρια σπεσιαλιτέ και την ευχάριστη ατμόσφαιρα. Το λιμάνι του Vis έχει χαμηλή προστασίας κατά των δυνατών ανέμων.

Η Komiža, το λιμάνι και η πόλη, βρίσκονται στη δυτική ακτή του νησιού Βις, στην βορειοανατολική πλευρά του ευρύχωρου κόλπου της Komiža. Το λιμάνι προστατεύεται από τους ανατολικούς και βορειοανατολικούς άνεμους, αλλά είναι εκτεθειμένο στους δυτικούς και νοτιοδυτικούς ανέμους. Η Komiža θεωρείται το λίκνο της αλιείας στην Αδριατική, όπως μαρτυρεί το Μουσείο των ψαράδων στην πόλη. Μοναδικό στην Κροατία το οποίο βρίσκεται στον παλιό ενετικό πύργο στην ρίβα της πόλης. Η κατασκευή ξύλινων πλοίων στο πέρασμα των αιώνων έχει γεννήσει το "falkuša", ένα πλοίο αλιείας ενδημικό της Komiža, μοναδικό στον κόσμο για τη συγκεκριμένη κατασκευή και για τα πανιά του.

Λίγο πέρα από το νησί του Vis, ένα μικρό παραδεισένιο νησί υψώνεται από τη θάλασσα - το Μπίσεβο. Είναι γνωστό για τις όμορφες αμμώδεις παραλίες, την πολύχρωμη υποθαλάσσια ζωή και τα ασυνήθιστα φυσικά φαινόμενα. Η ακτογραμμή του Μπίσεβο είναι διάστικτη με πολλές σπηλιές, από τις πιο διάσημες είναι το μπλε σπήλαιο, στον όρμο Balun. Τις ηλιόλουστες μέρες, στο καταμεσήμερο, το φως του ήλιου διεισδύει στο σπήλαιο από την υποβρύχια είσοδο, αντανακλάται στον άσπρο πυθμένα και φωτίζει το σπήλαιο σε εκπληκτικές αποχρώσεις του μπλε, με στοιχεία που βυθίζονται μέσα σε όλες τις αποχρώσεις του αργύρου. Επιτρέπεται η είσοδος στην μπλε σπηλιά σε μικρή βάρκα με κουπιά μόνο σε ήσυχες, χωρίς κύματα, καιρικές συνθήκες.

Ημέρα 3: Vis - Palmižana (Hvar)

Στις νοτιοδυτικές ακτές της νήσου Hvar, βρίσκεται μια ομάδα περίπου από 20 νησάκια και υφάλους, γνωστό ως Νήσοι Pakleni (καταχθόνιοι νήσοι). Οι Νήσοι Pakleni είναι μοναδικοί και οι πιο διακεκριμένοι σε φυσική ομορφιά στο Hvar. Τα δασώδη νησιά ανάμεσα στο γαλάζιο της θάλασσας και αμέτρητες απομονωμένες παραλίες παρουσιάζουν μια πολύ ηλιόλουστη Αρκάδια του Hvar. Το καλύτερο καταφύγιο στους Νήσους Pakleni είναι η Μαρίνα ACI της Palmižana στην βορειοανατολική ακτή του νησιού St. Klement, η οποία προστατεύεται από τους ανέμους. Ωστόσο, σε ένα ισχυρό νοτιοδυτικό άνεμο, μπορεί να δημιουργηθούν κάποια παλιρροϊκά κύματα. Η Palmižana είναι το παλαιότερο και το πιο γνωστό θέρετρο στο Hvar. Είναι περιτριγυρισμένο από πυκνά πευκοδάση και διάφορα άλλα είδη εξωτικής βλάστησης.

4η ημέρα: Palmižana - Korčula (Korčula)

Η νήσος Korčula είναι το κόσμημα του Αδριατικού αρχιπελάγους. Το νησί είναι διάχυτο με μια σειρά από νησιά και ένα ειδικό σήμα απονέμεται σε αυτό για την πλούσια βλάστηση. Γύρω από αυτό, μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στις πολλές παραλίες, καθώς και τις καταδύσεις σε ένα υποβρύχιο κόσμο συναρπαστικής χλωρίδας και πανίδας. Η πόλη της Korčula στην Αδριατική είναι ένα ιστορικό και τουριστικό κέντρο του νησιού. Είναι ένα από τις καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικές πόλεις της Μεσογείου. Η Moreška, που χορεύεται στη Korčula, είναι ένας από τους τρείς ιπποτικούς χορούς που μπορείτε να βιώσετε μόνο σε αυτό το όμορφο νησί. Η πόλη της Korčula στην Αδριατική θεωρείται επίσης η γενέτειρα του μεγαλύτερου ταξιδιώτη, Marco Polo, του οποίου το σπίτι γέννησης βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης. Η ACI Marina της Korčula βρίσκεται σε ένα μικρό στόμιο εισόδου ανατολικά από την πόλη. Η βόρεια πλευρά προστατεύεται με ένα κυματοθραύστη.

Ημέρα 5: Korčula - Vrboska (Hvar)

Η Vrboska είναι η μικρότερη πόλη στο νησί Hvar, βρίσκεται στο τέλος ένας βαθύ και στενού όρμου. Λόγω του όμορφου νησιού στο κέντρο του όρμου, που συνδέεται με πολλές μικρές γέφυρες, έχει ονομαστεί "Μικρή Βενετία". Η Vrboska διακρίνεται για την παρθένα φύση, τα πολιτιστικά μνημεία και την αρχιτεκτονική του στα δαιδαλώδη σοκάκια. Ένα από τα αξιοθέατα που έχει να προσφέρει η Vrboska είναι το Μουσείο των αλιέων, των οποίων η μόνιμη έκθεση περιλαμβάνει όλο τον εξοπλισμού των παραδοσιακών αλιέων. Η Μαρίνα ACI της Vrboska βρίσκεται στη νότια ακτή του εξωτερικού τμήματος του λιμένα, και παρέχει καλή προστασία από τους ανέμους.

6η ημέρα: Vrboska - Bol (Brač) - Uvala Lučice (Brač)

Το Bol είναι η αρχαιότερη πόλη στο νησί Brač και ένας από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς στην Αδριατική. Βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της νότιας πλευράς του νησιού, κάτω από το φάσμα Bolska Kruna και Vidova Gora – η υψηλότερη κορυφή των νησιών της Αδριατικής. Η ακτογραμμή του Bol είναι ο Θείο δώρο χαλάρωσης, για τις πολλές κόγχες ειρήνης και άνεσης. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από τις όμορφες παραλίες, η πιο διάσημη από αυτές είναι η Zlatni Rat. Η Zlatni Rat είναι η πιο όμορφη παραλία στην Αδριατική με μια μοναδική φυσική έλξη. Το ακρωτήρι από χαλίκι είναι ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο - που εκτείνεται σε πάνω από μισό χιλιόμετρο στη θάλασσα, το σχήμα και η γωνία συνεχώς στρέφονται σύμφωνα με το θέλημα των κυμάτων και των θαλάσσιων ρευμάτων.

Η Uvala Lučice είναι μία από τις πιο δημοφιλής θέσεις ελλιμενισμού στην Αδριατική. Μοιάζει με τριφύλλι και χαρακτηρίζεται από την υψηλή διαφάνεια της θάλασσας και το καταπράσινο πευκοδάσος. Ερμηνεύεται από αρκετές αιχμές διαφορετικού προσανατολισμού, δημιουργώντας μια καλή ασπίδα για σχεδόν οποιοδήποτε άνεμο, ανάλογα με τη θέση αγκύρωσης.

Ημέρα 7: Uvala Lučice - Bobovišća (Brač) - Σπλιτ

Στη δυτική πλευρά του νησιού του Brač, μέσα σε έναν από τους πιο όμορφους όρμους στην Αδριατική, βρίσκεται η Bobovišća. Ο όρμος διακλαδίζεται στο τέλος, στο λιμάνι της Bobovišća και της Vičja Luka. Η Vičja Luka είναι μια από τις πιο σημαντικές κροατικές τοποθεσίες που περιέχουν Ιλλυρικά και Ελληνικά πολιτισμικά ευρήματα. Οι λόφοι της περιοχής προστατεύουν την Bobovišća από τους ανέμους.